Eveniment

Zeci de decese şi haos în transporturi din cauza ninsorilor şi temperaturilor scăzute din Asia

Zeci de decese şi haos în transporturi din cauza...

Autor: Ioana Bojan

25.01.2016, 11:02 184

Cel puţin 90.300 de persoane au fost afectate în weekend de anularea zborurilor în Coreea de Sud, din cauza vremii nefavorabile, iar peste 10.000 de călători au fost afectaţi de întârzieri semnificative ale zborurilor pe aeroportul Kunming din sud-vestul Chinei.

Capitala sud-coreeană Seul a înregistrat duminică cele mai scăzute temperaturi din ultimii 15 ani, cu minime de minus 18 grade Celsius, potrivit site-ului Administraţiei Meteorologice.

China a prelungit alerta cu cod portocaliu pentru vreme severă, autorităţile anunţând că patru persoane au decedat, iar principalele autostrăzi sunt blocate de zăpadă, în condiţiile în care începe vacanţa de Anul Nou Chinezesc.

Autorităţile din Taiwan au sfătuit locuitorii să rămână în case după ce s-au înregistrat cel puţin 85 de decese din cauza hipotermiei şi bolilor cardiovasculare, provocate de scăderea bruscă a temperaturii.

În Hong Kong, cunoscut pentru clima sa subtropicală, temperaturile neobişnuit de scăzute au determinat închiderea şcolilor şi grădiniţelor luni. Duminică, temperatura minimă înregistrată a fost în medie de 3,3 grade Celsius, cea mai scăzută din ultimii aproape 30 de ani, în condiţiile în care majoritatea clădirilor nu dispun de sisteme de încălzire centrală.

În Japonia, Agenţia Meteorologică a confirmat că în oraşul Nago de pe insula tropicală Okinawa s-a înregistrat prima ninsoare din 1966 şi până în prezent, iar pe insula Amami Ohshima a nins pentru prima dată după 115 ani.

Numeroase alte oraşe japoneze au înregistrat cantităţi-record de zăpadă, la Nagasaki fiind măsurat un strat de 17 centimetri.

Cel puţin trei persoane au murit duminică şi peste 60 de zboruri au fost anulate în Japonia din cauza ninsorilor abundente, potrivit autorităţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO