Eveniment

Zece firme vor fier vechi de la Republica

20.01.2004, 00:00 15



Zece firme vor participa la licitatia care va fi organizata astazi pentru a cumpara fierul vechi pe care uzina bucuresteana Republica il vinde ca sa obtina o parte din banii pentru plata restantelor catre salariati, a declarat Constantin Dobre, liderul sindicatului Malaxa din uzina. Angajatii ar putea primi, in cel mult o saptamana, jumatate din sumele pentru concediile de odihna si pentru perioada de preaviz, daca firma selectata prin licitatie va oferi in avans cele 5,5 miliarde de lei reprezentand contravaloarea fierului vechi.



"Speram ca miercuri, firma selectata sa vina si sa analizeze stocurile de fier vechi, iar cel tarziu la inceputul saptamanii viiitoare, in conturile uzinei Republica sa intre jumatate din suma de 11 miliarde de lei reprezentand valoarea concediilor de odihna si a preavizului. Astfel, fiecare din angajati ar putea primi aproximativ cinci milioane de lei", a declarat Constantin Dobre.



Liderul sindicatului Malaxa a spus ca o comisie a sindicalistilor a facut o inventariere "dupa ochi, fara o cantarire efectiva" a fierului vechi, apreciind ca este vorba despre o cantitate de 2.500 - 3.000 de tone.



Tribunalul Bucuresti a dispus saptamana trecuta instituirea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile si imobile ale uzinei Republica. Potrivit lui Constantin Dobre, sechestrul asiguratoriu poate fi ridicat atunci cand APAS va gasi un investitor pentru societate sau cand, din valorificarea unei parti a bunurilor, vor fi platite salariile. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO