Eveniment

Zborurile redirecţionate deasupra României au crescut traficul cu 15% în urma tragediei din Ucraina. Harta traficului aerian în timp real

Zborurile redirecţionate deasupra României au crescut...

Autor: Liviu Iancu

18.07.2014, 16:15 1297

"Precizăm că, în condiţii normale de trafic, media aeronavelor pentru care regia asigură servicii de trafic aerian, pe o perioadă de 24 de ore, este de 2.000 – 2.200, pe perioada verii şi 1.600 – 1.800, pe perioada iernii", se arată într-un comunicat al ROMATSA transmis vineri MEDIAFAX.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruuia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate persoanele care se aflau la bord au murit.

Harta traficului aerian în timp real arată cum ocolesc avioanele Ucraina

Cetăţeni din cel puţin nouă ţări, între care Australia, Belgia, Canada, Germania, Malaysia, dar şi unul cu dublă cetăţenie - inclusiv română, se aflau la bordul avionului, care ar fi fost doborât cu ajutorul unui sistem de apărare antiaeriană, potrivit unor oficiali americani.

Racheta care a doborât joi avionul Malaysia Airlines a fost lansată cel mai probabil de separatişti proruşi din estul Ucrainei, conchide o analiză preliminară clasificată a serviciilor americane de informaţii, a declarat pentru CNN un oficial american din domeniul apărării.

Anterior, un oficial american a declarat că Statele Unite au ajuns la concluzia că avionul malaysian a fost doborât de o rachetă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO