Eveniment

World Vision România: Închiderea şcolilor va duce la sacrificarea educaţiei unei întregi generaţii de elevi

World Vision România: Închiderea şcolilor va duce la...

Autor: Ramona Cornea

06.11.2020, 14:27 168

Decizia autorităţilor de a trece întreg sistemul de învăţământ în online, la doar două luni de la începerea şcolii în cele trei scenarii de funcţionare, dar fără nicio soluţie la problemele sistemului semnalate încă din martie 2020, va duce la sacrificarea educaţiei unei întregi generaţii de elevi, afirmă reprezentanţii World Vision România.

World Vision România spune că, astfel, dreptul tuturor copiilor de a avea acces la educaţie este încălcat.

”În mediul rural, şcoala online este în continuare o utopie. Conform studiilor World Vision România, 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la şcoala online în prima perioadă a restricţiilor, iar în unu din trei sate în care World Vision România activează există zone cu semnal slab sau inexistent, lucru care îi afectează direct pe elevii care fac eforturi să-şi continue studiile”, transmit ei.

Închiderea tuturor şcolilor şi trecerea complet în online arată o lipsă de coerenţă decizională, consideră World Vision România. 

“Vorbim cu copii care sunt speriaţi, ştiu că nu au făcut niciodată orele în online şi că nu au cum să le facă nici de acum încolo. Sunt acei copii care trebuie să se urce pe un deal să prindă semnal, care nu au dispozitive, ai căror profesori nu au fost pregătiţi nici până acum pentru şcoala online. Noi, ONG-urile care activăm în domeniul educaţiei, întotdeauna am spus că vrem să aducem această realitate din teren la masa luării deciziei în educaţie. Credem şi susţinem educaţia digitală, dar e nevoie  de investiţie şi de măsuri implementate din partea tuturor pentru a putea trece în online 100%. Nu e suficientă o decizie fără drept la replică şi fără un plan asumat de tranziţie”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO