Eveniment

Vladimir Putin intervine în criza din Republica Moldova: Îi vom susţine pe Igor Dodon şi pe partenerii săi

Vladimir Putin intervine în criza din Republica Moldova:...

Autor: Bianca Pavaluca

13.06.2019, 10:09 309

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a anunţat joi susţinerea faţă de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi faţă de noul Guvern al ţării, condus de Maia Sandu, şi a criticat Partidul Democrat pentru „uzurparea puterii”, relatează site-ul deschide.md.

„Puterea în Republica Moldova a fost totalmente uzurpată de oligarhi, care au acaparat toate instituţiile de Stat. Absolut toate, sfera Apărării, Parlamentul, toate”, a declarat preşedintele rus, cu referire la refuzul Partidului Democrat de a realiza transferul de putere.

„Ceea ce fac acum Igor Dodon şi oponenţii săi cu care a format o coaliţie temporară reprezintă un pas către construirea unui stat civilizat şi modern. Evident că îi vom susţine pe Igor Dodon şi pe partenerii săi de coaliţie pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea”, a adăugat Vladimir Putin.

În ultimele zile, mai multe instituţii de Stat din Republica Moldova şi numeroşi parteneri externi şi-au anunţat sprijinul pentru noua Guvernare, condusă de Maia Sandu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO