Eveniment

Vlădescu: E de văzut dacă plata ziariştilor pe drepturi de autor e corectă sau e vorba de evaziune fiscală

Vlădescu: E de văzut dacă plata ziariştilor pe drepturi de autor e corectă sau e vorba de evaziune fiscală
25.08.2010, 15:29 41

Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, i-a atras atenţia,miercuri, unei ziariste acreditate la Guvern că este "de văzut"dacă este plătită în mod corect prin drepturi de autor pentruprofesia ei sau dacă nu cumva modalitatea prin care e plătită deangajator reprezintă o formă de evaziune fiscală, scrie Mediafax.
Ministrul finanţelor a intervenit atunci când, în urma uneiîntrevederi a premierului cu reprezentanţii uniunilor de creatori,ziarista i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii, DoinaPârcălabu, explicaţii mai clare privind modalitatea de declarare aveniturilor din drepturi de autor.

Vlădescu a întrebat-o în mod ironic pe ziaristă dacă este sculptor,scriitor sau poet, iar când aceasta i-a răspuns că e jurnalist,ministrul Finanţelor a arătat că e nevoie de clarificareamodalităţii de plată pentru munca prestată de aceasta.

"Este de văzut dacă dumneavostră sunteţi plătită în mod corect pedrepturi de autor sau dacă modalitatea în care dumneavoastrăsunteţi plătită este o formulă de evaziune fiscală", a atenţionat-oVlădescu pe ziaristă.

Vlădescu a spus, în context, că, în urma discuţiilor cureprezentanţii uniunilor de creatori, nu pot exista în România500.000 de creatori care sunt obligaţi să îşi depună declaraţii devenituri conform noilor reglementări fiscale. El a fost susţinut înafirmaţiile sale de preşedintele Casei Naţionale de Pensii, DoinaPârcălabu, care a arătat că până în prezent există 200.000 deastfel de declaraţii care fac obiectul noilor prevederi. Citiţi maimult pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO