Eveniment

Vlad Stoica, şeful de cabinet al fostului premier Victor Ponta a fost votat de Parlament ca noul şef al ANCOM, instituţia care reglementează o piaţă de peste 3 mld. euro, iar acum trebuie să gestioneze licitaţia pentru 5G

Vlad Stoica, şeful de cabinet al fostului premier Victor...
14.10.2020, 10:42 441

Vlad Stoica, cel care a fost şeful de cabinet al fostului premier Victor Ponta, a fost votat marţi seară de Parlament ca noul şef al ANCOM, instituţia care reglementează piaţa telecom de peste 3 mld. euro şi urmează să gestioneze licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G. 

Vlad Stoica, un personaj extrem de discret, dar care a avut o influenţă mare pe vremea guvernării Ponta, ar trebui să iasă acum în primplan, având în vedere mizele de pe piaţa telecom. El îi ia locul lui Sorin Grindeanu, primul premier din guvernarea Dragnea, care a decis să plece de la ANCOM pentru a reveni în prim-plan-ul politicii. 

Dincolo de licitaţia pentru licenţele 5G, pe piaţă mai este şi tema Huawei, unde americanii încearcă să le blocheze accesul la licitaţia de infrastructură pentru 5G. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO