Eveniment

Vitaliya Tsarik, Regional Communications LUKOIL: La nivel global mixul de combustibil încă este la 80% combustibili clasici şi 20% combustibili alternativi

Vitaliya Tsarik, Regional Communications LUKOIL: La nivel...

Autor: Alex Ciutacu

19.02.2018, 13:16 337

Mixul de combustibil la nivel global este încă la 80% combustibili clasici şi 20, poate 30% combustibili alternativi, ceea ce înseamnă că încă vom avea cerere mare pe piaţa de combustibili clasici în următorii ani, a declarat Vitaliya Tsarik, Senior Manager, Regional Communications LUKOIL.

„Conform prognozei noastre vom avea o creştere a cererii până în 2030 şi chiar şi după. Pentru că populaţia este în creştere, calitatea vieţii creşte, conform prognezei noastre, motoarele clasice vor domina industria în continuare, chiar dacă va creşte cota de piaţă a celor electrice, ceea ce înseamnă că industria rafinăriilor va fi încă o mare parte din sectorul energetic”.

Ce a mai declarat:

„Din 1999 până în 2005 emisiile s-au redus cu 25%. Am curăţat deşeurile, iar acum ne conformăm celor mai bune practici conform reglementărilor UE”.

„Una dintre probleme este că trebuie să producem energie ieftină. Până acum cererea nu este foarte mare, dar industria se schimbă. Nicio tranziţie nu se va întâmpla peste noapte”.

„În privinţa maşinilor electrice, nu vedem o cerere destul de mare încât să justifice investiţiile în acest segment. Nu ştiu dacă vom vedea o cerere atât de mare în următorii şapte ani sau nu”.

„Am investit mult în ultimii ani în distribuţie, am modernizat, am investit în retail, iar investiţiile noastre viitoare vor fi în producţie”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO