Eveniment

Virgil Pîrvulescu, vicepreşedinte ANAF: Am prelungit operaţiunea Tomis pentru că a fost un succes. Numărul operaţiunilor vamale în portul Constanţa a scăzut cu 43%, dar s-au dublat bazele de impozitare

Virgil Pîrvulescu, vicepreşedinte ANAF: Am prelungit...

Autor: Alex Ciutacu

13.02.2019, 11:12 1207

Virgil Pîrvulescu, vicepreşedintele ANAF, a anunţat în cadrul conferinţei anuale de taxe organizată de PwC România că operaţiunea Tomis a fost un succes şi a fost prelungită dincolo de perioada de 3 luni anunţată iniţial.

„Prin operaţiunea Tomis vrem să verificăm dacă sunt într-adevăr atât de multe probleme generate de mărfurile care intră în portul Constanţa. De când a fost începută, numărul operaţiunilor vamale în portul Constanţa a scăzut cu 43%, dar valoric s-au dublat bazele de impozitare. Ceea ce înseamnă că trebuie continuată, înseamnă că statul îşi ia banii”, spune Virgil Pîrvulescu, vicepreşedinte ANAF.

Operaţiunea Tomis reprezintă o acţiune amplă de monitorizare şi control a punctelor vamale Constanţa Port şi Constanţa Sud Agigea.

„Operaţiunea a fost un succes, de aceea am şi prelungit-o dincolo de cele trei luni stabilite iniţial”, menţionează Pîrvulescu.

Operaţiunea „Tomis” vizează nu numai verificarea operaţiunilor de import, ci şi tranzacţiile ulterioare, respective livrarea, utilizarea, consumul pe teritoriul national şi livrarea intracomunitară şi exportul mărfurilor, conform comunicatului de presă de pe site-ul instituţiei.

La operaţiunea „Tomis” participă peste 100 de inspectori ANAF, se arată în comunicatul emis de Fisc.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO