Eveniment

Viorica Dăncilă anunţă că Partidul Social Democrat nu va vota Guvernul Orban

Viorica Dăncilă anunţă că Partidul Social Democrat...

Autor: Ana Petrescu

15.10.2019, 18:37 74

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat că social democraţi nu vor vota în plenul Parlamentului Guvernul pe care-l va propune liberalul Ludovic Orban, desemnat de preşedintele Klaus Iohannis premier. 

"După toate aceste zile de aşteptare vedem un singur lucru din partea preşedintelui, că propunerea de premier este chiar unul dintre cei mai vocali oameni care au anunţat măsurile de austeritate. În rest, nicio echipă guvernamentală, niciun plan şi aparent nicio majoritate. Pentru că cei care au dat jos guvernul nu se pot pune de acord şi să formeze un nou guvern. Aceşti oameni nu au pus nimic în loc, nu au nicio viziune. Partidele care au votat moţiunea de cenzură au toată răspunderea privind formarea noul executiv, iar dacă nu îşi asumă repede această răspundere, înseamnă că şi-au bătut joc de români. PSD nu va vota guvernul lui Iohannis", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul în funcţie a precizat că PSD nu poate da un vot de încredere "unor asemenea oameni, care vin să distrugă şi să elimine toate creşterile implementate în ultimii ani".

"Noi nu ne batem joc de viitorul românilor. Nu vom gira aruncarea în sărăcie a românilor de către nişte oportunişti", a conchis Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o declaraţie susţinută marţi la Palatul Cotroceni, că prim-ministrul desemnat este liderul PNL Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO