Eveniment

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Am redus termenul până la care se efectuează plăţile pentru şomajul tehnic. Plăţile vor fi efectuate în maxim 15 zile, nu 30

Guvernul a redus durata de timp în care statul va face plăţile către companiile ce au aplicat pentru ajutor la plata şomajului tehnic, de la 30 de zile – cum a fost comunicat anterior – la doar 15 zile, a anunţat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

„A fost redus termenul până la care se efectuează plăţile de îndată ce actele sunt depuse, în maximum 15 zile (n.r: faţă de 30 iniţial), agenţiile vor efectua plăţile”, a explicat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Astfel, primul pas pe care trebuie să îl facă angajatorii este de a pregăti documentele pentru perioada 16-31 martie şi de a le depune la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Ea spune că guvernul a simplificat procedura de acces la fondurile de urgenţă, iar acum companiile trebuie să depună doar o declaraţie pe proprie rsăpundere şi să ataşeze o listă a angajaţilor afectaţi.

„Am simplificat procedura de acces la aceste fonduri, în sensul în care pentru solicitările adresate de companiile a căror activitate a fost încheiată ca urmare a deciziilor aitorităţilor sau afectatp de această epidemie, total sau parţial, pe baza unei cereri însoţită de o declaraţie simplă, cu lista angahjailor ataşată – cei în şomaj tehnic – se pot depune documentele la agenţiile judeţene petnru ocuparea forţie de muncă pentru a beneficia de fondurile alocate de guvern pentru aceste costuri”, a adăugat ea.

Violeta Alexandru a precizat că angajatorii nu trebuie să avanseze „de la ei” plăţile pentru şomajul tehnic, astfel încât plăţile sunt făcute direct de guvern.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.