Eveniment

Vin vijeliile: Cod galben de vânt şi ninsori

Vin vijeliile: Cod galben de vânt şi ninsori

Autor: Departamentul Social

05.02.2020, 09:26 203

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o atenţionare Cod Galben, ce va fi în vigoare până joi, la ora 10.00. Aceasta vizează intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zonele montane şi este valabilă în Moldova şi local în Muntenia şi Dobrogea.

„În intervalul menţionat în regiunile estice vor fi precipitaţii, la început ninsori în zona de munte şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi şi lapoviţă în rest, iar spre seară şi noaptea vor predomina ninsorile”, pecizează ANM.

La munte, în nordul şi centrul Moldovei, iar din orele serii şi în sudul Moldovei, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Rafalele vor depăşi 60...70 km/h, iar în zona montană 90...100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens şi în regiunile vestice şi centrale, iar rafalele vor depăşi 55...60 km/h, potrivit meteorologilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO