Eveniment

VIDEO ZF Live. Adrian Benţa, consultant fiscal: 70% din contribuabili câştigă procesele cu ANAF, dar durează

Autor: Roxana Rosu

24.08.2016, 00:05 719
Circa 70% din procesele dintre ANAF şi contribuabili sunt câştigate în intanţă de contribuabil, dar din păcate o astfel de procedură durează 3-4 ani, aşa că sfatul meu este să se ferească de ANAF, a spus la ZF Live  Adrian Benţa, consultant fiscal, într-o discuţie despre cazul multinaţionalei din farma acuzată de ANAF că a prejudiciat statul prin neplata TVA.

„S-a spart gheaţa. Până acum ANAF nu se îndrepta împotriva  multina­ţio­nalelor, probabil plecând de la prezumţia că sunt mai corecte decât firmele româ­neşti. Dar aceste companii plătesc impozit pe profit într-o pondere mai redusă decât cele româneşti. E foarte bine că au început procedurile de verificare şi în această zonă“.

Referitor însă la cazul anunţat luni de ANAF, Adrian Benţa spune că, analizând doar informa­ţiile furnizate de Auto­ritate, multinaţionala nu tre­buia să plătească TVA către statul român.  În opinia consultantului fiscal, comuni­catul ANAF lasă semne de între­bare asupra modului în ca­re au fost stabilite debitele supl­i­mentare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO