Eveniment

VIDEO cu momentul CRITIC în care Felix Baumgartner ar fi putut rata TOT

VIDEO cu momentul CRITIC în care Felix Baumgartner ar fi putut rata TOTUL
17.10.2012, 10:41 2590

Într-un VIDEO cu saltul lui Felix Baumgartner filmat cu o cameră prinsă de costumul său publicat de Huffington Post surprinde momentul critic în care austriacul ar fi putut rata depăşirea vitezei sunetului.

"Au fost momente în care am crezut că am probleme. Aveam un buton cu care puteam să deschid paraşuta mai repede, dar ştiam că dacă fac asta totul se termina, nu mai depăşeam viteza sunetului", a declarat Baumgartner la conferinţa de presă de după eveniment.

Austriacul Felix Baumgartner, care a realizat cu succes duminică, în jurul orei 21.08 (ora României), saltul în cădere liberă din stratosferă - o premieră mondială -, plonjând de la o altitudine record de 39.043 de metri, deasupra statului american New Mexico, a depăşit viteza sunetului, stabilind un record mondial, informează bbc. co.uk.

Într-o conferinţă de presă care a fost organizată duminică, la câteva ore după ce Felix Baumgartner a ajuns cu bine pe Pământ, la care a participat şi Brian Utley, reprezentantul Federaţiei Aeronautice Internaţionale, Felix Baumgartner a spus: "Permiteţi-mi să vă spun un lucru: atunci când te afli pe acoperişul lumii, devii mult mai umil. Nu te mai gândeşti la doborârea unor recorduri, nici la obţinerea unor date ştiinţifice - singurul lucru pe care ţi-l doreşti atunci este să te întorci acasă în viaţă", a spus temerarul austriac.

Felix Baumgartner este prima persoană din lume care a depăşit viteza sunetului, fără a se afla într-un avion. Acest record a fost atins chiar în ziua în care se celebrează 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, care a fost pilotat de Chuck Yeager în 1947, informează Sky News.

Plonjând de la altitudinea de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, Felix Baumgartner a stabilit duminică şi un alt record mondial - saltul în cădere liberă de la cea mai mare altitudine, a confirmat în conferinţa de presă Brian Utley.

Felix Baumgartner a urcat în stratosferă într-o capsulă presurizată, trasă de un balon uriaş cu heliu, după care a fost în cădere liberă timp de peste patru minute, potrivit Sky News.

Recordul pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă era deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spaţiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Felix Baumgartner a primit indicaţii de la sol, în timpul ascensiunii şi în timpul căderii sale, chiar de la cel al cărui record l-a depăşit, Joe Kittinger. Kittinger a participat şi la conferinţa de presă, organizată după reuşita saltului lui Baumgartner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO