Eveniment

VIDEO. Adrian Streinu-Cercel: 600 de persoane au venit la spital în weekend cu gripă, din 1.242

Autor: Departamentul Social

04.02.2020, 19:21 286

„600 (de persoane, n.r.) au venit în weekend cu gripă la spital din 1.242 (care s-au prezentat la spital, n.r.). Au venit să-şi pună diagnostic de gripă, pe care-l ştiau oricum. Adică în momentul în care vine cineva şi spune: „Eu am gripă”. Ce să-i spui? „Da, ai gripă. Se confirmă, îţi confirm”. Dar asta e time consuming”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, la Marius Tucă Show.

Cu toate acestea, riscul este că persoanele care vin la spital intră în contact cu „o circulaţie de microorganisme”, explică directorul Institutului „Matei Balş”.

„Dacă a tuşit o persoană o singură dată, deja ai o serie de particule din mediul înconjurător pline cu de toate”, mai explică prof. dr. Streinu-Cercel.

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, candidează pentru postul de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. Concursul va avea loc în data de 10 februarie.

Prof.dr.Streinu Cercel s-a înscris în concurs cu proiectul de management pentru perioada 2020-2024 intitulat “Să construim împreună Universitatea de Medicină pentru secolul XXI”.

În acest proiect, managerul Institutului Matei Balş propune digitalizarea UMF Carol Davila şi pregătirea universităţii pentru secolul 21 prin folosirea inteligenţei artificiale, devenind astfel o placă turnantă pentru dezvoltarea cercetării; înfiinţarea poziţiei de architect IT, înfiinţarea unei platforme UMF România, menită să faciliteze colaborarea între universităţile de profil din ţară. Totodată, prof.dr. Streinu Cercel propune stabilirea de noi parteneriate în cercetarea științifică prin realizarea de conexiuni cu Parcul Ştiinţific Măgurele (Măgurele Science Park), în vederea dezvoltării de noi proiecte de cercetare, aliniate la cele mai noi progrese în domeniu, precum şi facilitarea includerii în tematicile lucrărilor de diplomă a mai multor activități de cercetare.

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel este absolvent al UMF Carol Davila, promoţia 1982. Şi-a început cariera didactică în cadrul universității, fiind profesor universitar din anul 2005, precum și conducător de doctorat, membru al Academiei de Ştiințe Medicale din România, membru al Academiei de Medicină Dentară din Paris (Franța), membru Honoris Causa al mai multor universități de profil din țară și străinatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO