Caută doar în titlu
Eveniment

Victor Costache, Ministrul Sănătăţii: Vom începe să organizăm campania de vaccinare antigripală din ianuarie 2020

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a spus, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii medicilor de familie, că nu îşi doreşte să mai existe probelem în aprovizionarea cu vaccin antigripal şi că va începe să organizeze campania de imunizare împotriva gripei încă din ianuarie.

„La începutul lunii ianuarie ne vom întâlni şi vom stabili împreună necesarul de vaccin gripal care se va achiziţiona, calendarul de aprovizionare şi toate detaliile necesare pentru derularea camaniei de vaccinare grauită antigripală, dar şi pentru îmbunătăţirea acoperirii vaccinale în cadrul calendarului de vaccinare. Am cerut ca anul viitor să nu se mai repete situaţia ultimilor ani în care au existat disfuncţionalităţi frecvente în aprovizionare şi sincope în derularea campaniei de vaccinare antigripală. Vom începe din prima lună a anului să organizăm campania de vaccinare antigripală, împreună cu toţi cei implicaţi”, a mai spus ministrul Sănătăţii, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o marţi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, şi cu reprezenţii medicilor de familie, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii (MS).

La discuţii au participat echipele de conducere ale Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, Asociaţiei Române de Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, Uniunii Patronatelor Independente din Medicina de Familie şi Federaţiei Naţională a Patronatelor din Medicina de Familie.

Echipa Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a discutat cu medicii de familie mai multe teme de interes, inclusiv renunţarea la protocoalele de prescriere a anumitor medicamente care limitează practica medicală în asigurarea tratamentului pentru pacienţii cronici, măsuri de debirocratizare a activităţii în cabinetul medicului de familie, finanţarea domeniului, dar şi îmbunătăţirea activităţii de vaccinare în cadrul cabinetelor.

“Sunt multe probleme care au rămas nerezolvate în acest domeniu şi pentru care trebuie să găsim măsuri de remediere. Există toată deschiderea şi procuparea actualei echipe, a mea personal, de a dezvolta medicina de familie. Urmărim creşterea finanţării pentru acest sector şi am identificat deja fonduri externe, atât prin Banca Mondială, cât şi fonduri europene nerambursabile prin care vom suplimenta bugetul destinat medicinei de familie. Mai mult, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene vom lansa Programul Operaţional pentru Sănătate în care vor exista multe proiecte destinate domeniului. Vom lucra îmreună cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene şi cei ai medicilor de familie pentru finalizarea elaborării acestor programe necesare mediciniei de familie”, a declarat Victor Costache.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.