Eveniment

Vicepremierul Raluca Turcan: Dacă nu va fi atacată la CCR, Legea Bugetului de stat poate intra în vigoare pe 6 ianuarie

Vicepremierul Raluca Turcan: Dacă nu va fi atacată la...

Autor: Ana Petrescu

30.12.2019, 11:56 197

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, că legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2020 vor putea fi promulgate şi intra în vigoare cel mai devreme pe 6 ianuarie, în cazul în care nu vor fi contestate la Curtea Constuţională.

„Au fost depuse azi la secretariatul general al Parlamentului pentru sesizarea la Curtea Constituţională. Două zile a fost calendarul. Termen de sesizare 30-31. Dacă nu sunt atacate pot pleca la promulgare în 6 ianuarie. Aşadar bugetul ar putea intra în vigoare cel mai devreme în 6 ianuarie”, a afirmat Raluca Turcan, în debutul şedinţei de luni a Guvernului.

Ea a precizat că intrarea în vigoare a proiectului care modifică OUG 114, prin asumarea răspunderii Guvernului, ar putea fi întârziată, în contextul în care PSD a anunţat că va depune la CCR o sesizare pe fond privind actul normativ.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că este „o veste bună” faptul că vor intra în vigoare legea bugetului de stat şi cea a bugetului asigurărilor sociale.

Pe 23 decembrie, Executivul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe cele două acte normative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO