Eveniment

Veşti proaste pentru cei care sperau să beneficieze de o zi liberă în momentul în care se vaccinează împotriva COVID-19. Iniţiativa legislativă a deputaţilor USR-Plus a fost respinsă de Senat

Senatul a respins, la începutul acestei săptămâni, iniţiativa legislativă a deputaţilor USR-Plus prin care se dorea ca oamenii care se vaccinează împotriva COVID-19 pot beneficia de o zi liberă la locul de muncă.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 pot beneficia, la cerere, de o zi liberă, potrivit unei iniţiative legislative depuse în a doua jumătate a lunii aprilie.

Mai exact, este vorba despre propunerea legislativă, nr.b153 (adresa nr.bpi184/2021/19/04/2021), pentru completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Iniţiativa prevedea modificarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor;

b) o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;

c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

În proiectul deputaţilor USR PLUS, se menţiona că drepturile persoanelor se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituţia la care a fost efectuată vaccinarea.

Propunerea legislativă care prevedea modificarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost respinsă de Senat, în data de 17 mai 2021, cu 64 voturi pentru, 60 de voturi împotrivă şi 4 abţineri.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.