Eveniment

Veşti proaste: Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a apărut şi în Germania

Veşti proaste: Noua tulpină de coronavirus din Marea...

Autor: Beatrice Dumitru, Mediafax

25.12.2020, 09:49 638

Noua tulpină de coronavirus depistată în Regatul Unit a fost identificată pentru prima dată în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, au anunţat joi, 24 decembrie, autorităţile sanitare germane, notează Le Figaro. 

"Acesta este primul caz cunoscut din Germania" a declarat ministerul regional al sănătăţii din Baden-Württemberg într-un comunicat.

Persoana infectată a zburat de la Londra, de pe aeroportul Heathrow, cu destinaţia Frankfurt pe 20 decembrie pentru a-şi vizita rudele. La coborărea din avion, i s-a făcut un test, iar rezultatul a fost pozitiv, fiind nevoită să intre în carantină.
A doua zi, a început să dezvolte simptome şi un al doilea test a fost, de asemenea, pozitiv. ”Astăzi a fost detectată varianta virusului B.1.1.7,” a adăugat ministerul regional.

Germania a prelungit până la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Regatul Unit şi Africa de Sud, după apariţia unei noi tulpini a coronavirusului considerate de autorităţile britanice mai contagioase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO