Eveniment

Veşti bune. Preşedintele Klaus Iohannis: Legea prin care statul decontează tratamentul victimelor de la Colectiv pe viaţă va fi promulgată vineri

Veşti bune. Preşedintele Klaus Iohannis: Legea prin...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

28.10.2020, 19:24 111

Legea prin care statul român decontează pe viaţă tratamentul victimelor din tragedia de la Colectiv va fi promulgată vineri, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, de corespondentul Aleph News, dacă va promulga legea privind tratamentul victimelor de la Colectiv.

„Vineri se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv şi pot să vă spun în premieră că exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea de care aţi vorbit, deci legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a răspuns Iohannis.

Preşedintele a fost întrebat dacă în aceşti cinci ani lucrurile s-au schimbat.

„Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva. Cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici”, a răspuns Iohannis.

Potrivit legii propuse spre promulgre, tratamentele medicale necesare pot fi efectuate în sistem public sau privat, atât în ţară cât şi în străinătate.

Prevederile se aplică pentru „persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015, produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti”.

Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute, pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015.

Proiectul de lege a fost semnat de mai mulţi parlamentari PNL, USR, UDMR, ALDE şi PMP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO