Eveniment

Veşti bune pentru sistemul medical românesc: Ajutorul primit în urma activării Mecanismului european de Protecţie Civilă

Veşti bune pentru sistemul medical românesc: Ajutorul...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.10.2021, 21:32 2425

România primeşte de la Olanda şi Polonia 250 de concentratoare de oxigen, în urma activării Mecanismului european de Protecţie Civilă. Germania oferă 12.700 de medicamente diferite, similare cu Tocilizumab.

„Ajutorul european este pe drum. Pachetul de sprijin de urgenţă pentru România conţine: sprijin bilateral direct din Germania, Franţa, Ungaria, Grecia, Personal medical şi paturi precum şi preluarea de pacienţi”, scrie pe Facebook europarlamentarul Nicu Ştefănuţă.

El precizează că Germania oferă 12700 de medicamente diferite, similare cu Tocilizumab, Olanda sprijină demersul cu 200 de concentratoare de oxigen, iar Polonia se oferă să asigure 50 de concentratoare de oxigen.

„Comisia s-a mobilizat şi ţările membre au răspuns. Mai multe resurse şi mai mult sprijin sunt disponibile României prin Mecanismul European de Protecţie Civilă (UCPM) şi programul RescEU. Solidaritatea europeană se află în centrul tuturor acţiunilor noastre comune”, adaugă Ştefănuţă.

Recepţionarea de concentratoare de oxigen a fost anunţată şi de comisarul european pentru gestionarea situaţiilor de criză

„Uniunea Europeană este alături de România, în contextul în care se confruntă cu o creştere puternică a numărului de cazuri de coronavirus. Prin Mecanismul de Protecţie Civilă, UE trimite 250 de concentratoare de oxigen, pentru a trata pacienţii cu forme severe ale bolii”, a scris, pe Twitter, Janez Lenarcic, comisarul european pentru gestionarea situaţiilor de criză.

Singurul pat de terapie intensivă liber pentru bolnavii COVID-19 este, vineri, în judeţul Timiş. În Bucureşti nu este niciun loc.

România înregistrează, vineri, un nou record în privinţa deceselor provocate de noul coronavirus. Au fost raportate 385 de decese, din care 357 s-au produs în ultimele 24 de ore, iar alte 28 sunt decese anterioare, produse în ultimele luni, dar neraportate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO