Eveniment

Veşti bune pentru români: Arabia Saudită eliberează vize turistice cu intrări multiple

Veşti bune pentru români: Arabia Saudită eliberează...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

27.09.2019, 17:05 290

Românii pot obţine vize turistice cu intrări multiple în Arabia Saudită, care au valabilitatea de un an, a declarat, vineri, ambasadorul Abdulaziz M. Al Aifan, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

,,Este o zi importantă pentru Arabia Saudită şi ne bucurăm să împărtăşim această zi cu cetăţenii români, care vor putea merge oricând să viziteze Arabia Saudită, accesând sistemul online de vize turistice. Deschiderea Arabiei Saudite către turism face parte din implementarea Viziunii 2030, care caută diversificarea economiei ţării şi reducerea dependenţei de petrol. Până în 2030, obiectivul urmărit este ca turismul să contribuie cu peste 10 la sută la Produsul Intern Brut al ţării, faţă de 3 la sută în prezent. Este un obiectiv ambiţios pe care sunt convins că îl vom atinge, iar în 2030 vom avea peste 100 de milioane de vizitatori, atrăgând în paralel investiţii şi noi locuri de muncă”, a declarat ambasadorul Abdulaziz M. Al Aifan.

În noul context, răspunsul pentru cei ce solicită viză din ţările incluse în program poate veni în maxim o oră, după ce este completat un formular online, procesarea la ambasadă fiind estimată la maxim două zile. Taxa de viză este de aproximativ 120 de dolari americani.

Printre atracţiile turistice prezentate de Ambasada Regatului Arabiei Saudite se numără cele cinci situri incluse în Patrimoniul UNESCO, Coasta Mării Roşii şi deşertul Rub Al-Khali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO