Eveniment

Veşti bune pentru fermierii afectaţi de criza COVID-19: Comisia Europeană „scoate din buzunar” 46 milioane de euro pentru susţinerea crescătoriilor de bovine din România

Veşti bune pentru fermierii afectaţi de criza COVID-19:...

Autor: Mediafax

21.05.2021, 16:46 165

Comisia Europeană a aprobat un ajutor pentru crescătorii de bovine din România. Ajutorul este acordat pentru a-i susţine pe fermierii afectaţi de pandemia COVID 19.

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de peste 225 de milioane de lei (aproximativ 46 de milioane de euro), menită să sprijine activitatea crescătorilor de bovine în contextul pandemiei de coronavirus.

Schema se va aplica până la 31 decembrie 2021.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Comisia Europeană a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţionată pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru.

În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenţii directe pentru a acoperi parţial pierderile de venituri suferite de crescătorii de bovine din cauza pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO