Eveniment

Veşti bune pe timp de criză: Guvernul sprijină plata şomajului tehnic pentru companiile afectate de criza COVID-19

Veşti bune pe timp de criză: Guvernul sprijină plata...

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

18.03.2020, 19:30 538

Guvernul va susţine plata şomajului tehnic pentru companii de la buget. Premierul Orban spune că dacă nu ar lua măsuri, companiile ar fi condamnate la pierderea angajaţilor. 

Şomajul tehnic al angajaţiilor din companii va fi susţinut de Guvern, de la buget, potrivit unui anunţ făcut miercuri de premierul Ludovic Orban.

Orban spune că fără aceste măsuri companiile ar pierde angajaţii.

„Vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate şi al angajaţilor din aceste companii. (...) Deocamdată măsurile la care ne-am gândit sunt pe de-o parte măsuri de a susţine financiar, de la buget, efortul de plată al ceea ce se numeşte şomajul tehnic”, a spus premierul.

Orban adaugă că, dacă nu ar lua aceste măsuri, companiile afectate ar pierde angajaţii: „A nu-i susţine pe această perioadă care, repet, este o perioadă care va fi limitată în timp, înseamnă să condamnăm companiile să piardă aceşti angajaţi”.

Până în acest moment, uzina de automobile Dacia, Ford Craiova şi producătorul de cauciucuri Pirelli, cu fabrică în Slatina, au decis să-şi închidă porţile.

Industria auto aduce 30 de miliarde de euro în economia României şi numără 230.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO