Eveniment

Veşti bune pe timp de criză: Comisia Europeană pune pe masă 47 milioane de euro pentru construirea unui spital de urgenţă în Craiova

Veşti bune pe timp de criză: Comisia Europeană pune pe...

Autor: Robert Manea

27.07.2020, 17:36 590

Comisia Europeană scoate 47 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, pentru construirea unui spital regional de urgenţă cu 800 de paturi în Craiova, arată un comunicat de presă emis de Executiv.

Proiectul contribuie la îmbunătăţirea accesului oamenilor din regiune la asistenţă medicală de calitate, inclusiv la tratamente de chimioterapie salvatoare de vieţi pentru pacienţii bolnavi de cancer.

„Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, a declarat: Pandemia de coronavirus a demonstrat încă o dată cât de important este să se investească în infrastructuri medicale moderne şi eficiente, fapt care a fost şi va continua să fie prioritatea absolută a politicii de coeziune a UE, după cum o arată adoptarea acestui proiect major.

Construirea spitalului de urgenţă din Regiunea de Sud-Vest a României va contribui la reducerea inegalităţilor în ceea ce priveşte accesul la asistenţă medicală, în special pentru persoanele din zone rurale şi sărace. Acest lucru va permite diagnosticarea timpurie a unor afecţiuni mai puţin grave, ceea ce va spori şansele pacienţilor de a beneficia de un tratament de succes, şi va duce la reducerea numărului de decese şi de dizabilităţi pe termen lung.

În acelaşi timp, infrastructura şi echipamentele moderne, precum şi o mai bună organizare şi gestionare vor asigura un tratament mai eficient al afecţiunilor care pun viaţa în pericol. În plus, proiectul urmăreşte şi să contracareze exodul de inteligenţă din rândul personalului medical din regiune, oferindu-le medicilor şi asistenţilor medicali locali un mediu de lucru mai atractiv. Se preconizează că spitalul va fi funcţional începând din 2026.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO