Eveniment

Veşti bune. Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene: Plafonul pentru achiziţii de echipamente medicale din fonduri externe s-a triplat la 1,2 miliarde de euro. Astfel peste 290 de contracte de finanţare vor fi încheiate

Veşti bune. Marcel Boloş, ministrul Fondurilor...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

14.10.2020, 17:51 178

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat, miercuri, că plafonul alocat pentru achiziţia de echipamente medicale din fonduri externe nerambursabile s-a majorat de la 350 de milioane euro, la 1,2 miliarde de euro.

Marcel Boloş a declarat că plafonul alocat pentru achiziţia de echipamente medicale a fost majorat.

„Ordonanţa 43 din 2020 care permitea unităţilor sanitare şi autorităţilor publice locale, în parteneriat cu unităţile sanitare, să acceseze fonduri externe nerambursabile pentru achiziţia de echipamente medicale, însemnând sisteme de monitorizare sau ventilatoare sau toată aparatura, spre exemplu, specifică secţiilor de terapie intensivă, a fost majorat plafonul de la 350 de milioane de euro la 1,2 miliarde de euro”; a spus ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit lui Boloş, acest lucru înseamnă că aproape tot ceea ce s-a solicitat prin cererile de finanţare, respectiv un număr de 291 de cereri de finanţare, în valoare de 1, 271 miliarde de euro se va şi finanţa.

Marcel Boloş spune că în perioada următoare vor fi încheiate contractele de finanţare pentru cele 291 de cereri de finanţare depuse până în prezent.

De asemenea, ministrul a precizat că au fost încheiate 51 de contracte de finanţare, cu valoarea de 156 de milioane de euro.

Apelul de proiecte a fost deschis până pe data de 30 septembrie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO