Eveniment

Cum vede Comisia de Prognoză piaţa muncii de anul viitor: Rata şomajului va coborî la 5,1%, numărul angajaţilor va creşte, iar salariul mediu net va înregistra o creştere de 8,9%. Sorina Donisa, APT: „O astfel de creştere a numărului de angajaţi poate fi posibilă, însă doar dacă luăm în considerare şi un aflux de angajaţi din alte ţări, mai ales noneuropene.“

Cum vede Comisia de Prognoză piaţa muncii de anul...

Autor: Ramona Cornea

23.11.2021, 17:00 311

♦ Raluca Pârvu, BPI Group: „Credem că pandemia, criza politică interminabilă, inflaţia galopantă şi creşterile masive de preţuri ar impune o previziune mai prudentă“.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), instituţia care emite prognozele pe baza cărora guvernul îşi bugetează veniturile şi cheltuielile, a revizuit prognoza de creştere a salariului mediu net lunar pentru anul 2022. Astfel, în prognoza de vară, CNSP vedea o creştere medie a salariilor nete cu 7% în anul 2022, pe când în prognoza de toamnă creşterea prognozată pentru anul a fost revizuită la 8,9%, cea mai mare creştere previzionată de Prognoză pentru perioada 2022 – 2025. Conform CNSP, în anul 2022, salariul mediu net din economie locală va ajunge la peste 3.770 de lei, în creştere de la o medie de circa 3.500 de lei în 2021.

Raluca Pârvu, business manager la BPI Group, companie de consultanţă în management şi resurse umane, crede că prognoza de toamnă a Comisiei Naţionale de Prognoză este una optimistă, care se bazează pe revenirea accelerată a economiei, dar ignoră situaţia sanitară, care nu se ameliorează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO