Eveniment

VB Leasing si-a triplat profitul anul trecut, la 6,8 mil. euro

23.02.2009, 19:30 20

Volksbank Leasing, una din primele zece companii din piata de profil, a incheiat anul trecut cu un profit net de 6,8 mil. euro, de aproape trei ori mai mare decat cel din 2007.

Reducerea costurilor, dezvoltarea canalelor de vanzare alternativa si reorganizarea proceselor de administrare a contractelor au fost cele care au condus la un profit mult peste cel din 2007, a declarat pentru ZF Peter Dammer, directorul general al companiei.
Valoarea bunurilor finantate a scazut in 2008 cu 22%, pana la 160 mil. euro, din cauza evolutiei negative din a doua jumatate a anului. VB Leasing avea in plan sa acorde finantari de 230 mil. euro in 2008, insa piata de leasing a fost puternic afectata de scumpirea creditelor si de scaderea vanzarilor auto.
"Pentru 2009 se estimeaza o crestere de aproximativ 13%, care se va datora reorientarii catre sectoarele de finantare functionabile in aceasta perioada, in special spre segmentul de echipamente medicale si agricole", a mai spus Dammer.
VB Leasing a incheiat anul trecut un numar de aproximativ 8.700 de contracte noi, "o cifra rezonabila in contextul evolutiei economice din a doua jumatate a anului", potrivit oficialului companiei. Firma de leasing are ca obiectiv sa creasca numarul contractelor noi incheiate la 9.500 anul acesta.
Din intreg portofoliul VB Leasing, autoturismele au avut pana acum o pondere de aproximativ 50%. "Pe viitor se preconizeaza o reorganizare a portofoliului. Ponderea echipamentelor si a vehiculelor comerciale va creste", a spus directorul VB Leasing. Compania este controlata de VB Leasing International Holding (Austria), care detine 80% din actiuni, in timp ce pachetul de 20% este detinut de banca Volksbank Romania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO