Eveniment

Vânzarea clubului de fotbal Chelsea către un grup condus de Todd Boehly şi Clearlake Capital intră în linie dreaptă şi ar putea fi finalizată luni. Cine este Todd Boehly, americanul care ar putea deţine Chelsea după Abramovich

Vânzarea clubului de fotbal Chelsea către un grup...

Autor: Ştefan Stan

28.05.2022, 19:32 207

Vânzarea clubului de fotbal Chelsea către un grup condus de Todd Boehly şi Clearlake Capital este aşteptată să fie finalizată luni, potrivit Bloomberg. 

Clubul londonez a precizat într-un comunicat că a fost încheiat un acord final şi definitiv şi că va oferi informaţii suplimentare după finalizarea tranzacţiei.

Guvernul britanic a aprobat anterior vânzarea în valoare de 4,25 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de dolari), punând capăt perioadei de aproape 20 de ani în care miliardarul rus Roman Abramovici a deţinut clubul de fotbal. Abramovici a fost nevoit să scoată echipa la vânzare cu puţin timp înainte de a fi sancţionat ca parte a răspunsului Marii Britanii la războiul Rusiei din Ucraina.

Sub conducerea lui Abramovici, echipa a câştigat de cinci ori titlul de campioană a Angliei în Premier League, de două ori în competiţia europeană Liga Campionilor şi a obţinut în total 21 de trofee în 19 ani.

Ca parte a tranzacţiei, grupul Boehly a acceptat să investească 1,75 miliarde de lire sterline în stadioanele Stamford Bridge şi Kingsmeadow ale clubului, precum şi în echipa feminină, în academia de dezvoltare a jucătorilor tineri şi în Fundaţia Chelsea. Oferta câştigătoare a lui Boehly este susţinută de firma de private equity Clearlake Capital, cu sediul în California.

Într-o declaraţie separată, Abramovici a declarat că deţinerea clubului Chelsea "vine cu o mare responsabilitate" şi că obiectivul său este de a se asigura că următorul proprietar poate obţine succesul atât pentru echipa masculină, cât şi pentru cea feminină.

"În momentul în care predau Chelsea noilor săi custozi, aş dori să le urez mult succes, atât pe teren, cât şi în afara lui", a spus Abramovici în declaraţie, adăugând că "milioane de oameni vor beneficia acum de noua fundaţie caritabilă care se înfiinţează".

Todd Boehly este un om de afaceri, investitor şi filantrop american. Este co-fondator, preşedinte, director general şi membru majoritar al Eldridge Industries, un holding cu sediul în Greenwich, Connecticut. De asemenea, este directorul general interimar al Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO