Eveniment

Vânătoare de amenzi în Capitală: Peste 2.300 de sancţiuni au fost aplicate în weekend, pentru nerespectarea restricţiilor

Vânătoare de amenzi în Capitală: Peste 2.300 de...

Autor: Cosmin Pirv

20.07.2020, 07:33 45

Autorităţile au aplicat, în weekend, în Capitală peste 2.300 de amenzi în valoare de peste 1,1 milioane de lei pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea epidemiei de COVID-19.

Potrivit Poliţiei Capitalei, la acţiunile desfăşurate în perioada 17-19 iulie au participat peste 900 de poliţişti, cu sprijinul a aproximativ 400 de reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov.

Au fost verificate peste 220 de firme, printre care hipermarket-uri, hale şi pieţe agroalimentare, terase şi locuri de agrement, dar şi mijloace de transport în comun.

Au fost constatate şi aplicate 2.309 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.110.000 lei.

528 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 3 pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor, privind distanţarea fizică şi locul prevazut la mese, şi 75 pentru încălcări ale normelor de convieţuire socială. „19 sancţiuni au fost aplicate pentru situaţii ce cad sub incidenţa legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar 35 pentru abateri prevăzute în Hotarea de Guvern privind declararea stării de alertă şi masurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru încălcarea unor norme privind sănătatea publică şi a unor prevederi referitoare la normele sanitar-veterinare şi siguranţa alimentelor”, au transmis poliţiştii.

În domeniul rutier, pe parcursul acestei perioade au fost constatate şi aplicate peste 1. 600 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO