Eveniment

Valeriu Gheorghiţă anunţă că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare

Valeriu Gheorghiţă anunţă că vaccinarea profesorilor...

Autor: Mediafax

20.02.2021, 00:01 344

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, anunţă că vaccinarea profesorilor ar putea începe în a doua parte a săptămânii viitoare. El a spus că decizia finală va fi luată luni şi că vaccinarea tuturor profesorilor va ţine o săptămână. 

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat vineri seara, la Digi 24, că vaccinarea ar putea începe mai repede decât s-a estimat iniţial. Campania s-ar putea termina într-o săptămână deoarece mai sunt de vaccinat doar 60.000 de cadre didactice în afara celor care sunt programate sau vaccinate.

„Am creat un scenariu astfel încât să putem face vaccinarea începând probabil chiar de săptămâna viitoare. Deşi am anunţat de la 1 martie, am făcut o reevaluare, din a doua parte a săptămânii viitoare ar putea începe (…) Noi vrem ca într-o săptămână să finalizăm operaţiunea. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Pentru vaccinare, profesorii nu sunt nevoiţi să se programeze pe platformă.

„Nu mai avem nevoie de programare tocmai pentru a nu aştepta eliberarea unui loc în platformă, datele sunt centralizate de fiecare instituţie de învăţământ şi trimise către inspectoratele şcolare”, a precizat Gheorghiţă.

Profesorii vor fi vaccinaţi în centre organizate în sediile Casei Corpului Didactic şi în universităţi. Vor fi folosite vaccinurile AstraZeneca şi Pfizer astfel încât să poată fi acoperite toate categoriile de vârstă. Gheorghiţă a mai spus că, probabil, persoanele sub 55 de ani vor fi vaccinate cu AstraZeneca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO