Eveniment

Valeria Răcilă van Groningen, fostă canotoare olimpică a României: „La noi nu este o cultură a sportului de masă. Vrem performanţă, dar sportivii trebuie să improvizeze pentru a se antrena“

Valeria Răcilă, campioană olimpică la canotaj şi directoarea Maratonului Internaţional Bucureşti

Autor: Georgiana Mihalache

16.06.2018, 00:00 748

♦ Lipsa de atenţie în ceea ce priveşte sportul şi mişcarea se vede şi în starea de sănătate a românilor, începând de la gradul ridicat de obezitate în rândul copiilor şi până la incidenţa mare a bolilor cardiovasculare. Soluţiile pentru aceste probleme vin din exemplul pe care tânăra generaţie îl poate lua din familie, dar şi de la sportivii care fac performanţă, susţine Valeria Răcilă van Groningen, olimpică la canotaj şi directoarea Maratonului Internaţional Bucureşti.

„La noi nu este o cultură a sportului de masă, deşi se aleargă din ce în ce mai mult acum. Văd însă copii care mănâncă orice, avem cea mai mare rată de boli cardiovasculare şi cred că principiul este puterea exemplului. Dacă acasă copilul vede că părintele mănâncă sănătos şi face mişcare, va face şi el. Încercăm să promovăm cât putem mişcarea şi ar trebui să ne informăm mai mult despre ceea ce mâncăm“, a spus Valeria Răcilă van Groningen pentru ZF.

Ea a mai adăugat că sportivii români nu au infrastructură de nivel internaţio­nal pentru a se antrena la cel mai înalt nivel pentru competiţii. Soluţia la această problemă ar fi investiţiile în zo­ne­le în care există într-adevăr nevoie şi a dat exemplul sălilor de sport ridicate în stalele în care populaţia este îmbă­trânită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO