Eveniment

Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker: Vor fi transferuri de proprietati pentru evitarea "taxei pe lux"

12.05.2010, 23:03 54

Intentia Guvernului de taxare a celei de-a doua proprietati paresa aiba nuanta unei taxe pe lux - ai o a doua casa de vacanta,trebuie sa platesti pentru ea, spune Valentin Ilie, CEO al firmeide consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania."Ramane de vazut daca aceasta taxa se va aplica si investitorilor,care au locuinte inchiriate, in acest caz taxa urmand a fisuportata de cele mai multe ori de catre chiriasi. Oamenii care aumai multe mosteniri ar putea suferi cel mai mult, deoarece vor finevoiti sa le vanda." La nivel national sunt aproximativ 8,3milioane de locuinte, respectiv o unitate la 2,5 locuitori. Oredistribuire a acestora intre membrii familiei sau chiar catreterti ar putea lasa Guvernul fara o baza substantiala deimpozitare.

"Vor fi probabil transferuri de proprietati, dar si acesteaimplica alte costuri care pot fi chiar mai mari decat nivelulimpozitarii", mai spune Ilie. In cadrul tranzactiilor imobiliare seaplica un impozit cuprins intre 1% si 3% din valoarea proprietatii,in functie de pretul imobilului si de perioada in care a fost tinutin proprietate. Locuintele nu pot fi impozitate la un pret mai micdecat cel specificat in grila notarilor publici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO