Eveniment

Vaccinul Johnson&Johnson, la un pas de autorizare în SUA. Aviz favorabil din partea experţilor

Vaccinul Johnson&Johnson, la un pas de autorizare în...

Autor: Alex Dinescu

27.02.2021, 07:45 208

Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) urmează să autorizeze vaccinul Johnson & Johnson, după ce o comisie de experţi în epidemiologie a avizat favorabil utilizarea vaccinului într-o singură doză.

Potrivit publicaţiei New York Times, vaccinul Johnson and Johnson ar urma să fie autorizat în Statele Unite de Agenţia pentru Medicamente (FDA). Asta după ce vineri a primit aviz favorabil din partea unei comisii formate din medici infecţionişti şi epidemiologi.

Vaccinul de la Johnson & Johnson va fi primul vaccin din lume care se va administra într-o singură doză.

În urma testelor clinice desfăşurate în opt state şi pe un eşantion format din 45.000 de participanţi, s-a dovedit că vaccinul a avut o eficienţă de 86% în SUA şi de 82% în Africa de Sud.

„O să ajungă doze noi, luând în calcul autorizarea de urgenţă a vaccinului Johnson&Johnson. Vom avea 3 vaccinuri. Moderna şi Pfizer care sunt administrate în prezent şi vaccinul dintr-o singură doză, J&J. Acele doze nu necesită condiţiile de depozitare aplicabile pentru Moderna şi Pfizer şi din nou, vorbim de o singură doză”, a declarat Gavin Newsom, guvernatorul statului California.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO