Eveniment

Vaccinarea stagnează, dar autorităţile renunţă la restricţii în preajma sărbătorilor de iarnă

Românii nu se vaccinează, iar măsurile de limitare a pandemiei sunt relaxate chiar în perioada cea mai aglomerată din an.

Românii nu se vaccinează, iar măsurile de limitare a pandemiei sunt relaxate chiar în perioada cea mai aglomerată din an.

Autor: Georgiana Mihalache

10.12.2021, 00:06 104

♦ Măsurile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă urmăresc eliminarea mai multor interdicţii de circulaţie, iar masca nu mai este obligatorie în spaţiile deschise ♦ Numărul persoanelor vaccinate cu o doză a scăzut mult în ultima perioadă, ajungând rar la 10.000 de persoane imunizate zilnic ♦ Varianta Omicron este deja prezentă în ţară.

Măsurile luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind gestionarea pandemiei urmăresc eliminarea unor restricţii prin care a fost limitat valul al patrulea de COVID-19, care a lovit puternic sistemul sanitar românesc.

Astfel, în urma şedinţei din această săptămână a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), s-a propus şi aprobat ulterior eliminarea interdicţiei de circulaţie în cursul nopţii şi eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise, cu excepţia celor aglomerate. Masca se va purta în continuare în spaţiile închise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO