Eveniment

Vaccinarea în masă a României este tot mai aproape: CSAT aprobă strategia de vaccinare anti-COVID-19

Vaccinarea în masă a României este tot mai aproape:...

Autor: Gabriel Pecheanu

03.12.2020, 06:32 1538

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România va fi aprobată joi, 3 decembrie, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, convocată de preşedintele Klaus Iohannis, cu trei zile înaintea alegerilor parlamentare.

„Joi, 3 decembrie, începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele Klaus Iohannis, în sistem de videoconferinţă. Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Intenţia a fost anunţată de miercuri de preşedintele Klaus Iohannis, care preciza grupurile prioritare: personalul medical din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii cheie.

„Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare şi avem organizată o structură clară - Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS COV 2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune, cu cu etape clare”, afirma Klaus Iohannis.

Şedinţa CSAT are loc cu trei zile înainte de alegerile parlamentare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că vaccinarea în masă a populaţiei ar putea începe în primăvara anului viitor, dar că la începutul lui 2021 este destul de probabil ca unul sau două vaccinuri să fie disponibile în România pentru imunizarea personalului medical şi a persoanelor cu risc.

„Noi cu toţii pornim de la premisa că vaccinarea populaţiei în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să aşteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primeşte pentru ca efectul să fie optimal”, a spus şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO