Eveniment

Vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani ar putea începe în România în prima săptămână din iunie. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani ar putea începe...

Autor: Mediafax

27.05.2021, 23:38 1836

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a declarat joi seara, la Aleph News, că vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 16 ani cu Pfizer ar putea începe în România în prima săptămână din iunie.

Întrebat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” când va începe vaccinarea copiilor în România, dacă vaccinul Pfizer va fi aprobat în acest sens la nivel european, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că activitatea va debuta în câteva zile de la acordarea autorizării.

„Prima parte a lunii iunie. Daca se acordă pe 29 mai (autorizarea-n.r.), probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să şi demarăm această activitate”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Conform acestuia, copiii nu vor avea nicio problemă să meargă în centrele de vaccinare, dar însoţiţi de un părinte sau un tutore.

„Procedura e aceeaşi, schema de vaccinare e aceeaşi, doza este aceeaşi, protocolul rămâne la fel. Singura particularitate este prezenţa părintelui sau a tutorelui care trebuie să îşi dea acordul”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO