Eveniment

Vaccin în aşteptare: Producătorul AstraZeneca aşteaptă aprobarea autorităţilor din SUA pentru a relua testele, la trei săptămâni de când s-a lovit de dificultăţi

Vaccin în aşteptare: Producătorul AstraZeneca...

Autor: Alex Ciutacu

24.09.2020, 15:13 185

Producătorul AstraZeneca aşteaptă în continuare aprobarea FDA, autoritatea de reglementare în domeniul alimentar şi farmaceutic din SUA, în vederea reluării testelor clinice pentru un ponteţial vaccin anti-Covid-19, la aproape trei săptămâni de când procedurile au fost oprite temporar, potrivit Reuters.

Testele pentru vaccinul AstraZeneca, dezvoltat iniţial de Universitatea Oxford, rămân oprite, în contextul în care autoritatea de reglementare investighează efectele secundare care au apărut în cazul unuia dintre participanţii la studiu.

„Noi sponsorizăm cercetarea din SUA. Am transmis informaţiile către FDA şi aşteptăm decizia lor”, a declarat Pascal Soriot, directorul general al AstraZeneca, în cadrul unei discuţii organizate de World Economic Forum.

Secretarul american pentru Sănătate, Alex Azar, a declarat miercuri că prelungirea acestei perioade arată că FDA ia în serios siguranţa vaccinurilor.

Un document publicat online de Universitatea Oxford săptămâna trecută a arătat că acele complicaţii apărute la un participant nu ar avea legătură cu vaccinul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO