Eveniment

USR Bucureşti va propune un Protocol cu Opoziţia pentru susţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei

USR Bucureşti va propune un Protocol cu Opoziţia pentru...

Autor: Alexandru Costea

13.10.2019, 16:17 313

USR Bucureşti a adoptat, duminică, într-o conferinţă municipală, strategia politică prin care să propună şi să negocieze cu alte forţe politice din Opoziţie un Protocol de colaborare pentru susţinerea candidaturii independente a lui Nicuşor Dan la Primăria Generală a Capitalei. 

„Conferinţa Municipală USR Bucureşti a luat act de rezultatul votului consultativ la care au participat membrii USR din filiala Bucureşti. Potrivit acestei consultări, peste 86% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune îl susţin pentru Primăria Capitalei pe Nicuşor Dan, candidat independent”, arată reprezentanţii organizaţiei USR Bucureşti, pe pagina de Facebook.

În sensul susţinerii candidaturii independente a lui Nicuşor Dan, „a fost adoptată strategia politică a Filialei USR Bucureşti cu privire la alegerile locale din iunie 2020”.

„Delegaţii prezenţi la Conferinţă au decis ca strategie politică susţinerea unui candidat independent şi negocierea unui Protocol de colaborare prin care candidatul independent să-şi asume un program politic comun cu cel al USR Bucureşti şi în care să fie stipulate limitativ condiţiile de colaborare cu alte forţe de opoziţie, de o manieră care să protejeze valorile şi interesele USR”, arată sursa citată.

USR Bucureşti a derulat o consultare internă, în intervalul 8-11 octombrie, în urma căreia a rezultat că peste 86% dintre membrii organizaţiei vor ca partidul să îl susţină pe Nicuşor Dan în calitate de candidat independent la Primăria Generală a Capitalei.

USR se va întruni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formaţiunea să poată susţine şi candidaţi independenţi la alegeri, respectiv pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO