Eveniment

USR bate palma cu PNL? Dan Barna, după discuţiile cu premierul Orban: Trebuie candidat unic pe Bucureşti pentru a o învinge pe Gabriela Firea

USR bate palma cu PNL? Dan Barna, după discuţiile cu...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

26.11.2019, 17:00 362

Liderul USR Dan Barna a afirmat, marţi, că i-a spus premierului Ludovic Orban că e necesar ca partidele de dreapta să aibă candidat unic la alegerile locale, pentru a o putea învinge pe Gabriela Firea. El a anunţat că se vor purta negocieri în perioada următoare în acest context.

„Au fost şi subiecte legate de pregătirea alegerilor locale şi perspectivele de colaborare în acele locuri unde sunt primari PSD de care România trebuie să scape cât mai repede. E important ca în marile oraşe unde avem primari PSD să avem un candidat unic al opoziţiei, am discutat despre el astăzi. Am spus şi în această întâlnire că Gabriela Firea poate fi înfrântă, însă e nevoie să avem candidat unic pe Bucureşti. În perioada următoare vom purta negocieri pentru a găsi cele mai bune mecanisme pentru a găsi acel candidat care să aibă suprot în Bucureşti”, a spus Barna, după întrevederea cu Orban.

Liderul USR a precizat că a mai discutat cu Ludovic Orban şi despre alegerea primarilor în două tururi şi reprezentarea diasporei în Parlament.

„A fost o întâlnire de lucru, în care am vorbit de agenda parlamentară din perioada următoare. Am vorbit despre prioritatea zero pentru alianţa USR-PLUS, modificarea legislaţiei electorale pentru a putea avea primari în două tururi. Premierul susţine această iniţiativă. Am discutat despre peprspectiva anticipatelor şi despre realismul acestei alternative. Am vorbit de asemenea despre corecta prezentare a diasporei. Premierul a promis că va susţine această iniţiativă, de a creşte numărul de senatori şi deputaţi pentru diaspora”, a conchis Barna.

Deputatul independent Nicuşor Dan a declarat, marţi, că nu va candida pentru funcţia de primar general al Capitalei dacă toate partidele de Opoziţie vor susţine un alt candidat. ”În alte variante, mai vorbim”, a continuat el.

Nicuşor Dan şi-a lansat marţi siteul de campanie, alături de Cosette Chichirău şi Stelian Ion.

USR Bucureşti a decis susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan, candidat independent, la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO