Eveniment

Ursula von der Leyen vrea ca toate statele membre UE să înceapă vaccinarea în aceeaşi zi. România anunţat că poate demara campania începând cu 27 decembrie

Ursula von der Leyen vrea ca toate statele membre UE să...

Autor: Gabriel Pecheanu

17.12.2020, 13:24 51

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune ca statele membre să înceapă vaccinarea împotriva COVID- 19 în aceeaşi zi. România a anunţat că este pregătită să înceapă vaccinarea pe 27 decembrie.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut apel la o acţiune comună din partea Statelor Membre în ceea ce priveşte campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Ursula von der Leyen a propus ca, odată emisă autorizarea condiţionată de punere pe piaţă din partea EMA, primele vaccinuri să fie administrate/distribuite simultan în fiecare dintre cele 27 de state membre.

EMA a anunţat organizarea întâlnirii finale de evaluare a vaccinului produs de BioNTech/Pfizer pentru luni, 21 decembrie 2020, cu o săptămână mai devreme decât era planificat iniţial, urmând ca, în termen de două zile de la această întâlnire, vaccinul să primească autorizarea condiţionată de punere pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO