Eveniment

Urmează ZF Pharma Summit 2018, 25-26 septembrie. De unde vin cele 11 mld. euro care se cheltuie pe sănătate în România

ZF Pharma Summit este un eveniment aflat la a şaptea ediţie şi reuneşte cei mai mari jucători din domeniul sănătăţii, autorităţi,  reţele de clinici, spitale private şi publice, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice, reprezentanţi ai pacienţilor.

ZF Pharma Summit este un eveniment aflat la a şaptea ediţie şi reuneşte cei mai mari jucători din domeniul sănătăţii, autorităţi, reţele de clinici, spitale private şi publice, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice, reprezentanţi ai pacienţilor.

Autor: Georgiana Mihalache

28.08.2018, 15:55 512

♦ În sistemul românesc de sănătate au intrat  aproape 11 miliarde de euro în 2017, bani care au venit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, bugetul Ministerului Sănătăţii, afacerile operatorilor privaţi şi cei cheltuiţi pentru medicamentele fără reţetă, arată calculele ZF făcute pe baza datelor publice şi a celor oferite de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Faţă de 2012 de exemplu, când în sistemul sanitar erau în total 6 miliarde de euro, în prezent sunt cu 75% mai mulţi bani, însă în continuare sistemul este marcat de haos, crize şi lipsuri de medicamente şi resurse. Recent, o sală de ginecologie a Spitalului Universitar a fost închisă pentru că a fost descoperită o bacterie, iar angajaţii aceluiaşi spital se plâng că este mizerie şi nu au resurse suficiente.

Problemele din sistemul medical românesc, accesul pacienţilor la servicii de sănătate în mod rapid şi ce soluţii există pentru crizele din sectorul sanitar sunt câteva dintre temele pe care Ziarul Financiar le propune pentru discuţie în cadrul eveni­men­tului ZF Pharma Summit organizat pe 25 septembrie.

ZF Pharma Summit este un eveniment aflat la a şaptea ediţie şi reuneşte cei mai mari jucători din domeniul sănătăţii, autorităţi,  reţele de clinici, spitale private şi publice, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice, reprezentanţi ai pacienţilor. Aceştia discută problemele din sistem şi propun soluţii pentru crizele din sănătate astfel încât pacientul să poată avea acces mai bun la servicii medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO