Eveniment

Urmează ZF Health & Pharma Summit, 16-17 septembrie 2019. Peste 700 de medicamente, printre care vaccinuri şi antibiotice, în pericol să dispară de pe piaţă

Mirela Iordan, country manager al Pfizer România

Autor: Georgiana Mihalache

05.09.2019, 00:07 304
În trei ani, din 2016 până în prezent, au apărut 720 de medicamente notificate cu discontinuitate pe site-ul Agenţiei Medicamentului, ceea ce înseamnă că ele ar putea să dispară de pe piaţă. Ce soluţii există pentru a opri delistarea medicamentelor?

 

 

În primele nouă luni din 2019 peste 250 de medicamente au fost notificate cu discontinuitate de către deţinătorii de autorizaţii de punere pe piaţă (APP), atât producători români care fabrică local medicamentele, cât şi companii străine, care au reprezentanţă pe piaţa locală, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Potrivit legii, un deţinător de autorizaţie de punere pe piaţă trebuie să notifice autorităţile cu cel puţin un an înainte de a scoate produsul de pe piaţă, timp în care trebuie să asigure stocul de medicamente. După un an însă, producătorii pot alege să nu mai aducă medicamentul pentru care au trimis notificare în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO