Eveniment

Urmează conferinţa ZF/NNDKP „Cum administrăm riscurile fiscale şi (macro) economice în 2020?“ - Cluj, 19 februarie. Care sunt previziunile economice pentru 2020 şi previziunile pentru mediul de afaceri? Cum vor fi afectate bugetele companiilor dacă economia românească nu dă semne de creştere la nivelul prognozat?

Urmează conferinţa ZF/NNDKP „Cum administrăm...

Autor: Răzvan Botea

12.02.2020, 00:05 136

Companiile din România şi-au planificat deja bugetele pentru anul 2020, însă sunt multe întrebări legate de situaţia macro a României şi de schimbările legislative şi fiscale care ar putea veni din cauza fragilităţii interne - deficit bugetar în creştere, venituri bugetare insuficiente - dar şi deteriorarea poziţiei externe – deficitul de cont curent. Guvernul mizează pe venituri la bugetul de stat în urma unei creşteri economice de 4,1% în 2020, o prognoză considerată de toate agenţiile cel puţin optimistă.

De asemenea, creşterea economică a României stă sub semnul întrebărilor legate de climatul economic internaţional: evoluţia economiei Europei, în special a Germaniei, dar şi cum va afecta izbucnirea epidemiei coronavirusului din China.

Care sunt previziunile macroeconomice şi cum vor influenţa aceste evoluţii mediul de afaceri vor fi dezbătute în cadrul conferinţei ZF/NNDKP „Cum administrăm riscurile fiscale şi (macro) economice în 2020?“.

Ziarul Financiar împreună cu casa de avocatură NNDKP, divizia de Consultanţă Fiscală, organizează miercuri, 19 februarie, o conferinţă legată de anul 2020 din perspectivă fiscală şi macroeconomică. Printre subiectele principale care vor fi abordate în cadrul evenimentului se numără schimbările legislative şi de reglementare venite ca urmare a apartenenţei României la UE, cum vor fi acestea transpuse şi interpretate şi care sunt soluţiile pentru companii. De asemenea, consultanţii fiscali ai firmei de avocatură vor prezenta care sunt taxele şi impozitele cel mai uşor de modificat în cazul în care economia nu va evolua la nivelul aşteptărilor şi spaţiul fiscal-bugetar s-ar reduce şi mai mult.

În a doua parte a evenimentului avocaţii şi consultanţii de la NNDKP vor susţine o sesiune de pre­zentări pe teme precum reguli an­­tiabuz şi aranjamente artificiale, instru­men­te de procedură fiscală la îndemâna contri­bua­bililor în litigiile fiscale, impactul pachetului eu­­ropean „remedii rapide“, care vizează TVA-ul, dar şi alte reglementări la nivel euro­pean care vor fi transpuse în legislaţia naţională.

 

ZF  împreună cu casa de avocatură NNDKP, divizia de Consultanţă Fiscală, organizează miercuri, 19 februarie la Cluj, o conferinţă legată de anul 2020 din perspectivă fiscală şi macroeconomică. Temele de discuţie se vor raporta la ce ne putem aştepta, care sunt măsurile fiscale care ar putea fi introduse de noul guvern şi care sunt schimbările fiscale care intervin ca urmare a transpunerii unor prevederi europene, la ce se pot aştepta companiile în relaţia cu ANAF-ul şi de unde ar putea veni surprizele din fiscalitate în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO