Eveniment

Urmează conferinţa ZF/NNDKP „Cum administrăm riscurile fiscale şi (macro) economice în 2020?“ - Cluj, 19 februarie: Care sunt obiectivele Ministerului de Finanţe şi ANAF-ului, cum interacţionează cu firmele şi ce impact ar putea avea informatizarea ANAF?

Urmează conferinţa ZF/NNDKP „Cum administrăm...

Autor: Răzvan Botea

14.02.2020, 00:05 768

Implementarea programului SAF-T, care va permite transmiterea în timp real de informaţii între contribuabil şi ANAF, va aduce modificări substanţiale în ceea ce priveşte relaţia dintre autoritatea fiscală şi plătitorii de taxe.

Informatizarea ANAF, un obiectiv major al Ministerului de Finanţe, în contextul în care veniturile statului nu fac faţă creşterii cheltuielilor, a intrat în linie dreaptă. Este neclar când această măsură, aşteptată şi de mediul de afaceri,  va începe să producă efecte şi cum va impacta companiile.

ZF împreună cu casa de avocatură NNDKP, divizia de Consultanţă Fiscală, organizează miercuri, 19 februarie, o conferinţă legată de anul 2020 din perspectivă fiscală şi macroeconomică.

În cadrul evenimentului unul dintre subiecte se va referi la relaţia dintre ANAF şi contribuabili şi la care sunt obiectivele Ministerului de Finanţe şi cum va impacta atingerea acestor obiective firmele. Avocaţii şi consultanţii fiscali ai firmei de avocatură NNDKP vor explica pe larg care sunt neclarităţile din legea sau din proiectele de legi din România care au apărut ca urmare a nevoii de transpunere a legislaţiei europene în Codul fiscal.

De asemenea, speakerii conferinţei vor prezenta care sunt taxele şi impozitele cel mai uşor de modificat în cazul în care economia nu va evolua la nivelul aşteptărilor şi spaţiul fiscal-bugetar s-ar reduce şi mai mult.

În a doua parte a evenimentului reprezentanţii NNDKP vor susţine o sesiune de prezentări specializate pe teme precum reguli antiabuz şi aranjamente artificiale, instrumente de procedură fiscală la îndemâna contribuabililor în litigiile fiscale, impactul pachetului european  „remedii rapide“, care vizează TVA, dar şi alte reglementări la nivel european care vor fi transpuse în legislaţia naţională.

 

Ziarul Financiar împreună cu casa de avocatură NNDKP, divizia de Consultanţă Fiscală, organizează miercuri, 19 februarie, o conferinţă legată de anul 2020 din perspectivă fiscală şi macroeconomică. Temele de discuţie se vor raporta la ce ne putem aştepta, care sunt măsurile fiscale care ar putea fi introduse de noul guvern şi care sunt schimbările fiscale care intervin ca urmare a transpunerii unor prevederi europene, la ce se pot aştepta companiile în relaţia cu ANAF-ul şi de unde ar putea veni surprizele din fiscalitate în 2020.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO