Eveniment

Următoarea tranşă a vaccinului va ajunge în România săptămâna aceasta, iar a doua etapă a campaniei ar putea începe în ianuarie

Următoarea tranşă a vaccinului va ajunge în România...

Autor: Petru Mazilu

04.01.2021, 12:53 455

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat la postul tv Aleph News că următoarea tranşă a vaccinului va ajunge în România zilele acestea. El a mai spus că etapa a doua a vaccinării ar putea începe în ianuarie.

El a reconfirmat faptul că vaccinarea persoanelor vulnerabile, cu risc să dezvolte infecţii severe, ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie. Prioritate vor avea persoanele din instituţiile medico-sociale şi din centrele de dializă, iar vaccinarea se va desfăşura în paralel cu imunizarea cadrelor medicale din prima etapă.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că decizia privind etapa a doua va fi luată de responsabilii ministerelor implicate în campanie, în funcţie de disponibilitatea vaccinului.

În etapa a doua vor fi vaccinate persoanele vulnerabile, inclusiv cele cu boli cronice, dar şi membrii unor categorii esenţiale precum profesorii şi reprezentanţii structurilor de ordine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO