Eveniment

UPDATE: Criza a trecut pentru directorii companiilor de stat. Guvernul nu a prelungit plafonarea salariilor şi în 2011. Guvernul: miniştrii au mandat să menţină indemnizaţiile plafonate

Criza a trecut pentru directorii companiilor de stat. Guvernul nu a prelungit plafonarea salariilor şi în 2011

Autor: Mediafax

05.01.2011, 20:10 38

Directorii companiilor de stat vor reveni la vechile salarii, de20.000-28.000 lei, în condiţiile în care decizia Guvernului deplafonare a acestor indemnizaţii la nivelul remuneraţiei unuisecretar de stat nu a fost prelungită, până în prezent, şi pentruacest an, informează Mediafax.

În 2009, Guvernul a hotărât ca indemnizaţiile membrilorConsiliilor de Administraţie din companiile de stat şi regiileautonome să fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariuldirectorilor acestor societăţi.

În acelaşi timp, Executivul a anunţat că salariile directorilorde companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizaţiei unuisecretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis că această plafonare va fi menţinutăpe întregul an 2010.

Până în prezent, Guvernul nu a emis un act normativ prin careindemnizaţiile directorilor generali să fie plafonate şi peparcursul anului 2011.

Guvernul susţine că reprezentanţii statului în consiliile deadministraţie ale companiilor naţionale vor primi în continuareindemnizaţii plafonate, cel puţin până la aprobarea noilor BVC, înbaza unui mandat acordat miniştrilor, dar fără o ordonanţă demenţinere a remuneraţiei la nivelul din 2010.

Potrivit Guvernului, indemnizaţiile ar urma să rămână la unnivel plafonat în baza unui memorandum aprobat în şedinţa demiercuri seara a Cabinetului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO