Eveniment

UPDATE: Banca Mondială a aprobat cel de-al doilea împrumut din acord, de 300 milioane euro

Autor: Tempea Ovidiu

21.01.2011, 10:16 24

BancaMondială a aprobat joi eliberarea celui de-al doileaîmprumut, de 300 de milioane de euro, din cadrul înţelegerii definanţare în sumă de un miliard de euro, a declarat pentruMediafaxreprezentantul României la BM, Ştefan Nanu.

"Fiind al doilea împrumut DPL (development policy loan -împrumut pentru politici de dezvoltare - n.r.) şi pentru că au avutloc mai multe discuţii până în prezent, împrumutul pentru România afost introdus în şedinţa de joi în procedură streamline (rapidă-n.r.). În acest caz, programul este aprobat fără noi dezbateridacă niciun director nu are observaţii", a explicat Nanu.

Iniţial, al doilea împrumut de la BM eraprogramat pentru prima parte a anului trecut, dar măsurile agreatepentru aprobarea acestei finanţări nu au fost îndeplinite, ceea cea dus la mai multe amânări ale programării aprobării în board aîmprumutului.

Potrivit economistul-şef al biroului local al BănciiMondiale, Cătălin Păuna, principalele măsuri agreatepentru aprobarea celui de-al doilea împrumut au fost legate deadoptarea legii pensiilor, progresul privind legea salarizăriiunice şi reforme pe zona de asistenţă socială, pe zona procesuluibugetar - introducerea unui cadru de cheltuieli pe termen mediu -,şi în sectorul financiar , cum ar independenţareglementatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO