Eveniment

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de ţigări din lume ar putea dispărea din magazinele britanice: „Este probabil ca fumatul să fi ucis anul trecut mai mulţi oameni în Marea Britanie decât COVID-19”

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de ţigări din...

Autor: Andrei Şerbănescu

08.08.2021, 11:21 661

Marlboro, Marca emblematică a producătorului de tutun Philip Morris, ar putea dispărea din magazinele britanice. Compania a declarat că este posibil să nu mai vândă ţigări clasice în Marea Britanie peste 10 ani, deoarece se concentrează pe alternative „mai sănătoase”, cum ar fi tutunul încălzit, relatează BBC News.

„Philip Morris poate vedea o lume fără ţigări – cu cât se întâmplă mai repede, cu atât este mai bine pentru toată lumea”, a declarat compania într-un comunicat.

Philip Morris se aşteaptă în cele din urmă ca guvernul să interzică fumat complet, susţinând că este nevoie de „o reglementare puternică” pentru „a ajuta la rezolvarea definitivă a problemei fumatului de ţigări”.

Guvernul s-a angajat deja să oprească fumatul în Anglia până în 2030, ca parte a unei game de măsuri pentru prevenirea bolilor generate de consumul de tutun.

Directorul executiv al Philip Morris International (PMI), Jacek Olczak, a declarat: „Vreau să permit acestei companii să lase fumatul în urmă”,

El a adăugat: „Cred că în Marea Britanie, peste 10 ani de acum înainte, puteţi rezolva complet problema fumatului”, mai menţionează sursa citată.

Cu toate acestea, Deborah Arnott, director executiv al Action on Smoking and Health (Ash), a declarat: „Philip Morris a susţinut că vrea să vadă sfârşitul fumatului de ani de zile, dar cum pot fi luate în serios astfel de afirmaţii din partea companiei care vinde mai mult de o zecime din ţigările fumate la nivel mondial?”

Ea a subliniat că încetarea fumatului până în 2030 trebuie să fie o prioritate pentru guvern.

„Este probabil ca fumatul să fi ucis anul trecut mai mulţi oameni în Marea Britanie decât COVID-19”, a adăugat ea, conform BBC News.

Michelle Mitchel, director executiv al Cancer Research UK, a cerut, de asemenea, mai multe eforturi pentru a convinge oamenii să nu fumeze, dar a spus că industria tutunului ar trebui să contribuie în continuare la economie.

În 2016, predecesorul lui Olczak în funcţia de director executiv, André Calantzopoulos, a declarat pentru BBC că firma ar putea să nu mai producă ţigări tradiţionale. În 2018, într-un alt interviu pentru BBC, dl. Calantzopoulos a spus că Philip Morris doreşte să elimine ţigările cât mai curând posibil.

În urma ultimelor observaţii ale dlui Olczak, Dr. Moira Gilchrist, vicepreşedintele companiei pentru comunicări strategice şi ştiinţifice, a declarat pentru BBC: „Renunţarea este cea mai bună opţiune, dar pentru cei care nu o fac, ştiinţa şi tehnologia au permis companiilor ca a noastră să creeze alternative mai bune la fumatul continuu”.

Grupul de lobby pentru fumători, Forest, a reacţionat spunând că interzicerea ţigărilor este „o misiune a unui prost” care nu-i va opri pe oameni să fumeze.

„Va conduce pur şi simplu produsul în mâinile unor bande criminale care vor vinde cu fericire ţigări ilicite şi contrafăcute oricui le doreşte, inclusiv copiilor”, a declarat directorului grupului, Simon Clark.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO