Eveniment

Unul dintre cei mai puternici lideri PSD a pierdut: Marian Oprişan, preşedinte CJ Vrancea de peste 20 de ani, şi-a pierdut funcţia

Unul dintre cei mai puternici lideri PSD a pierdut:...

Autor: Mediafax

28.09.2020, 09:40 1291

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, liderul PSD Marian Oprişan, şi-a pierdut funcţia pe care o deţinea de 20 de ani, după ce Cătălin Dumitru Toma, candidatul PNL şi USR PLUS, a câştigat în urma alegerilor locale de duminică, 27 septembrie.

Oprişan insemna unul dintre nemuritorii PSD.Din anul 2000, Marian Oprişan este preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi a fost pus în structura de conducere mai multor organizaţii regionale. Înainte de a fi preşedinte, Oprişan a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

Marian Oprişan a fost vizat şi de DNA, în dosarul ”Căprioara”, din 2006. Liderul PSD a fost achitat definitiv în 2015, după un proces de nouă ani. El era acuzat că a cheltuit fraudulos aproape două milioane de dolari.Contracanditatul lui Oprişan şi câştigătorul alegerilor de duminică, 27 septembrie, Cătălin Dumitru Toma, cel care l-a detronat pe liderul PSD, activează de peste zece ani în PNL Vrancea şi este membru în Consiliul Local Executiv.

Timp de opt ani a fost primarul comunei Jariştea şi in Senat este secretar pentru Comisia pentru Afaceri Europene şi membru în Comisia pentru Administraţia Publica şi Organizarea Teritoriului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO